Navigation close button

Venècia

El nostre amor per Venècia va començar ja fa uns quants anys quan, de força joves, vam visitar la ciutat per primera vegada. Allà, de seguida, ens vam adonar que era especial.

Realment ens agraden moltes altres ciutats italianes, però Venècia ens va donar una cosa única, ens va donar l’ oportunitat de perdre’ns entre els seus carrerons i, allunyats de les multituds, anar descobrint petits trossos d’història i tradició. El que més ens va sorprendre van ser els seus ‘bacari’. Petits restaurants humils, allunyats de les zones turístiques, on els venecians de veritat passen l’estona xerrant, menjant platets de gastronomia tradicional i bevent copes de vi de la terra.

Des d’aleshores, viatjar a Venècia s’ha convertit en una addicció, i ha marcat el nostre estil de vida. Així doncs, pels venecians i per nosaltres, aquestes petites tavernes s’han transformat en espais d’oci tan imprescindibles , que el fet d’anar-hi es pren com una activitat social. Ells mateixos en diuen ‘andare a bacari’ i és curiós veure com cadascun d’ells és diferent a la resta, ja que adquireix una atmosfera genuïna i especial, degut en gran mesura al seu patró i als seus clients.

Normalment, aquests establiments se situaven a prop dels mercats i servien per aixoplugar, i sobretot donar beguda, als comerciants venecians. Ara són punt de trobada obligada d’amics, que després de la seva jornada, es refugien dels carrers abarrotats, i com a bons italians, discuteixen sobre gairebé tot, mentre mengen i beuen.

En quant a la tradició gastronòmica, els platets que trobem als ‘bacari’ solen ser d’elaboració força senzilla, on el producte és el protagonista, i la preparació és només la justa per realçar el seu sabor natural. Des del seu origen, aquestes tavernes venecianes es proveïen d’aliments dels mercats propers, així doncs, entre les seves especialitats predominen les verdures de temporada, cultivades en camps plens de salnitre, embotits tradicionals i els peixos de la llacuna, de característiques molt especials.

Els nostres preferits:

All’Arco (Calle dell’Occchialer, San Polo 436)

Al Mercà (Campo Bella Vienna, San Polo 213)

Alla Ciurma (Calle Galiazza, San Polo 406)

Cantina Do Mori (Calle dei Do Mori, San Polo 429)

Cantinone Già Schiavi (Fondamenta Nani, Dorsoduro 992)

Enoteca Al Volto (Calle Cavalli, San Marco 4081)

Vino Vero (Fondamenta Misericordia, Cannaregio 2497)

Alla Vedova (Ramo Ca d’Oro, Cannaregio 3192)

Baccareto da Lele (Campo dei Tolentini, Santa Croce 183)

Bronzo team